"De dood van een klokkenluider”. Zembla-uitzending van 4 september 2014 is gewijd aan de wantoestanden bij de NZa

Gepubliceerd: 26 augustus 2014

In de uitzending “De jacht op uw medische gegevens” dd 17-4 liet Zembla zien hoe overheid en zorgverzekeraars zonder deugdelijke legitimatie van zorgverleners en patiënten eisen om steeds meer behandelinformatie op persoonsniveau te verstrekken.

 

Hoewel rechterlijke uitspraken overheid en zorgverzekeraars hebben verplicht tot het instellen van een uitzonderingsregeling/opt-outregeling - indien bij de behandeling van psychische klachten een privacyverklaring wordt afgegeven - wist de NZa bij herhaling een onvolledige, onjuiste en niet effectieve uitzonderingsregeling te publiceren.

 

Als gevolg van deze doortrapte, onbetrouwbare werkwijze is er 4 jaar na de rechterlijke uitspraak van 2-8-2010, waarin de CBb rechter de verplichting tot het realiseren van een uitzonderingsregeling heeft opgelegd, nog steeds geen aangepaste declaratieprocedure die voldoet aan de uitspraak van de rechter.

 

Wie meer wil begrijpen van de belangenverstrengeling en de georganiseerde onverantwoordelijkheid bij de NZa moet donderdag 4 september beslist kijken naar de volgende uitzending van Zembla.

“De dood van een klokkenluider“ is te zien op npo 2 om 20:25 uur.