Steun met uw stem de petitie: “Stop het schenden van de privacy van patiënten in de zorg”

Gepubliceerd: 19 oktober 2015

Op 8 september 2015 heeft een “bezorgde burger” - die oprecht geschokt was over het op grote schaal en op allerlei manieren schenden van de privacy van patiënten die gebruik maken van de GGZ – hierover een klacht ingediend bij de Nationale Ombudsman.

Hier kunt u haar beide brieven (brief 1 en brief 2) aan de Ombudsman lezen.

 

Om deze klacht te ondersteunen, vragen wij u om onderstaande petitie te ondertekenen.

Via de link http://privacyvoorpatienten.petities.nl kunt u de petitie vinden. In de petitie zelf zijn drie links opgenomen waarin nadere informatie over dit initiatief te lezen is.

 

Ook staat er op de petitie een verwijzing naar het volgende e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Via dit mailadres kunnen hulpvragers en/of hulpverleners hun persoonlijke ervaringen doorgeven wat betreft het met voeten treden van de privacy binnen de gezondheidszorg.

Het is van groot belang om de Ombudsman van uw ervaringen op de hoogte te stellen. Uw persoonlijke ervaringen of de ervaringen van u als hulpverlener kunnen de klacht die bij de Ombudsman is ingediend ondersteunen en verhelderen.

 

Maar neemt u, als u zich ook zorgen maakt over het teloorgaan van het medisch beroepsgeheim en het feit dat de privacy van patiënten geen enkele waarde meer lijkt te hebben, in elk geval de moeite om de petitie met uw ondertekening te ondersteunen.