CBP laat burger in de steek door af te zien van handhavend optreden tegen onrechtmatige verwerking van medische persoonsgegevens in het DIS

Gepubliceerd: 10 november 2015

Burgerrechtenvereniging Vrijbit doet melding bij de Nationale Ombudsman over het feit dat het College Bescherming Persoonsgegevens keer op keer ontwijkend heeft gereageerd op hun verzoek tot handhavend optreden tegen de onrechtmatige verwerking van gegevens in het DIS, als één van de grootste en meest risicovolle databanken van Nederland.

 

Vrijbit had besloten tot dit handhavingsverzoek nadat eerdere meldingen aan zowel VWS, NZa als CBP dat de gepseudonimiseerde data in het DIS tot “personen van vlees en bloed” zijn te herleiden, geen enkele reactie hadden opgeleverd.

 

Nu is gebleken dat het CBP zelfs op een formeel handhavingsverzoek ontwijkend blijft reageren, is voor Vrijbit de maat vol. Vrijbit heeft zich tot de Nationale Ombudsman gewend met het dringende verzoek om het CBP aan te zetten tot handhavend optreden tegen de grootschalige onrechtmatige verwerking van persoonsgegevens in het DIS.

 

Hier kunt u het volledige artikel van Vrijbit vinden.