Congres over wat kwalitatief goede zorg inhoudt op 6 juli 2019 in Utrecht

Gepubliceerd: 26 mei 2019

Op zaterdag, 6 juli, vindt onderstaand congres plaats over de vraag wat kwalitatief goede zorg binnen de GGZ inhoudt. Dit congres wordt mede georganiseerd door de voorzitter van de KDVP, de heer A. van Eldijk.

 

Zorg van hoge kwaliteit willen we allemaal ontvangen en allemaal geven. Maar wat is eigenlijk kwalitatief goede zorg? Hoe meten we dat en hoe maken we dat inzichtelijk? Welke rol speelt het vertrouwen in zorgprofessionals bij de verantwoording van geleverde zorg? Op zaterdag 6 juli gaan wij hierover met elkaar in gesprek.

Prof. dr. Jim van Os en dr. Alan Ralston, beiden psychiater, organiseren samen met mr. Ab van Eldijk, voorzitter KDVP, en ervaringsdeskundigen Inge van de Kerkhof en Judica Berkelaar een congres over kwaliteit van zorg in de GGZ. VvAA faciliteert en organiseert deze bijeenkomst.

Graag nodigen wij u persoonlijk uit om hierbij aanwezig te zijn.

 

Praktische informatie

  • Datum: zaterdag 6 juli 2019
  • Locatie: VvAA-gebouw ’t Hart aan de Orteliuslaan 750 te Utrecht.
  • Tijd: 10.00-16.00 uur, inclusief lunch
  • Toegang is gratis

 

Meld u hier aan

 

Over het congres

Aanleiding voor het organiseren van deze bijeenkomst is de onvrede met de huidige manier van verantwoorden. Op grond van niet-wetenschappelijk-bewezen methodieken en definities wordt er gekeken naar en afgerekend op geleverde zorg. Dat is pertinent onjuist. Kwaliteit in de GGZ gaat over het creëren van een klimaat waarin hulpverlener en hulpvrager een betekenisvolle en gelijkwaardige ontmoeting kunnen hebben rond kwetsbaarheid.

Voor het volledige programma en aanmelden verwijzen wij u naar de website.

 

We hopen u te ontmoeten op 6 juli!

Judica Berkelaar
Ab van Eldijk
Inge van de Kerkhof
Jim van Os
Alan Ralston

PS: VvAA mailt u op verzoek van de organisatoren. VvAA gebruikt uw e-mailadres alleen eenmalig om u attent te maken op deze bijeenkomst. Mocht u de uitnodiging willen verspreiden binnen uw eigen netwerk, heel graag!

Klik hier voor de online versie van dit bericht.